Lime-valkosuklaakakku
Pohja:
250g kaurakeksejä
100g voita
Täyte:
4dl vispikermaa
200g sitruunatuorejuustoa
200g (?) lime-valkosuklaarahkaa (valio)
130g valkosuklaata (panda)
1 lime (mehu ja kuori)
4 liivatetta
0,5dl sokeria
1tl vaniljasokeria
Ensin keksit murustellaan ja siihen lisätään voisula. Sitte taputellaan irtopohjavuoan pohjalle. Leivinpaperi pohjalla helpottaa huomattavasti! Sitte täyte.. Kerma vaahdotetaan sokerin kanssa, sinne sekaan tuorejuusto ja rahka, valkosuklaa sulatettuna. Sekaan vielä raastettu limen kuori ja limen mehu. Lopuksi vielä liivatteet liotettuna ja kuumaan veteen sulatettuna. Koko massa levitetään tasasesti pohjan päälle ja annetaan jähmettyä kylmässä.
Sitte tein vielä kolmannen kakun testierän jälkeen. Korvasin rahkan tavallisella maustamattomalla rahkalla (huomattavasti halvempaa!) ja laitoin valkosuklaata 1,5 levyä, jotta se suklaakin vähän maistuis, kaurakeksitkin korvasin digestive-kekseillä ja maustoin vähän kanelilla. Täytyy sanoa, että massasta tuli sileämpää ja jopa paremman makuista :P Sitte tein vielä Juissi lime-sitrus mehusta mehuhyytelön kakun päälle. Noin 5dl mehua ja 4-5 liivatetta. En muista montako laitoin, mut liian kovaa tuli kuitenki :D jotenki tuntuu et semmone mehu tarvii enemmän liivatetta ko juustotäyte. Mutta aina sitä liivatetta kuitenki tulee liikaa. Ehkä pitäis vaan luottaa siihen että kyllä se jähmettyy! Ensin mehuhyytelöä oli tulossa kunnon kerros kakun päälle, mutta sehän tuli vuoan "saranasta" ulos ja lopulta sitä oli semmone parin millin kerros. Ja parempi niin :P Tämä viimeinen kakku joutui ahtautumaan vähän pienempään vuokaan ja kaikki ei mahtunut siihen, joten "jouduin" tekemään itelleni tommosen pikkukakun vielä.
Nuo kaksi kakkua kävi tänään myynnissä Taoston Ravintolapäivän ravintolassa ja tuli sieltä sitten vielä takaisin.Yksi kakku päätyi partiokokoukseen ja töihin. Loput päätyi pakkaseen ja joku onnekas pääsee niitä sitten joskus maistelemaan :P
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti