4. syyskuuta 2013

me&i kutsut

Tänään oli sitten me&i syysmalliston ensimmäiset omat kutsut. Mallistoa kävinkin jo silloin malliston julkaisupäivänä kattelemassa ja samalla varasin kutsut. Alunperin kiinnosti se musta mekko ja boyfriend farkut... niin ja se Smulan pipo! Lopulta mekko jäi ostamatta (vielä!) ja tilalle otin viininpunaisen kruunukolitsin. Ja viininpunaisen foldoverin. Viininpunaiset farkut kiinnosti kans, mut ne jäi vielä ostamatta. Ehkä sitten marraskuussa :P Jos silloin pitäisi uudet kutsut. Emännänlahjaksi otin vanhan roosan värisen perhospaidan. Kevään emännänlahjana mulla onkin jo se musta siipipaita ja se on kyllä ihana... materiaaliltaan ja malliltaan. Farkut tilasin nyt kaksi numeroa pienemmät! Tumma farkku kun on kuulemma löysempää mallia ja omat vaaleatkin tippuu jo päältä.

Sitten ne tärkeimmät... eli tarjottavat! Päätin kokeilla ensimmäistä kertaa kolmen suklaan kakkua. Suklaajuustokakkujahan olen tehnyt jo iät ja ajat. Siitä tuli kyllä aikamoinen keppuhelvetti ko kolmea suklaata piti sulattaa omissa astioissaan, sitte kerma, valkuaisvaahto ja juusto ja keltuaiset omissa kulhoissaan jne jne. Mut hieno ja hyväkin siitä tuli! Tosin mä tykkäisin et maistuis enemmä suklaalta. Joten ens kerralla pitää laittaa enemmän tummaata ja maitosuklaata. Valkoinen maistui kyllä valkosuklaalle ihan riittävästi.

Aika täyteen tuli tuommone isompi irtopohjavuoka!




Ensin piti tehdä vain yksi smulan. Mutta sitten se meni pilalle niin piti kokeilla toinen.. no sitten piti tehdä toisellekin puolella.. no marsuja kun on neljä tässä taloudessa niin pitipä tunkea tuo yksi vielä tuonne.. ja sitten tietty vielä noi kilpparit. Hmm... olis pitäny jättää siihen yhteen! :D

Kakun ohjeen keksin vähän päästä ja sovelsin montaa ohjetta yhteen. Mutta suurinpiirtein näin:

Pohja:
Kaurakeksejä 200-300g
Voita n. 100g (mitä vähemmän, sen helpompi leikata!)

Murustin keksit yleiskoneella, sulatin voin ja sekoitin yhteen. Irtopohjavuokaan paperi pohjalle ja keksimuru sinne ja jääkaappiin jähmettymään.

Täytteet:
6 dl vispikermaa
300g maustamatonta tuorejuustoa
3 munaa
0,5dl sokeria
130g tummaa suklaata
130g maitosuklaata
130g valkosuklaata
9 liivatetta

Ensin siis sulatin kaikki suklaat omissa astioissaan. Pandan suklaalevyt oli tasan ton kokosia, joten ne oli kätevät tähän tarkoitukseen. Ens kerralla tosin enemmän suklaata! Sitten vatkasin kaiken kerman ja kolme valkuaista omissa kulhoissaan, kolmannessa kulhossa sekotin tuorejuuston (kätevästi oli tullut philadelphian 300g perhepakkaus kauppoihin), keltuaiset ja sokerin. Sitten jaoin kerman, valkuaisvaahdon ja juustoseoksen suklaille tasan. Tai en ihan tasan :P johonkin tais tulla enemmän kermaa ja toiseen taas enemmän tuorejuustoa :D Mut suurinpiirten tasan! 

Sitten liotin 3 liivatetta, keitin pikakahvia n. 0,25dl. Sulatin liivatteet kuumaan kahviin ja sekoitin tummasuklaaseokseen. Kaadoin pohjan päälle ja heitin pakkaseen jähmettymään. Sillä aikaa liotin taas kolme liivatetta, keitin taas pikakahvia ja liotin liivatteet sinne. Sitten kokeilin tumman sukaaseoksen jähmettymistä ja kaadoin maitosuklaaseoksen siihen päälle.. ja taas pakkaseen. Taas kolme liivatetta sulamaan ja ne sulatinkin ihan vain kuumaan veteen. Ja sitten viimeinen kerros vielä jähmettyneen kakun päälle. Sitten en heittänytkään enää pakkaseen vaan jääkaappiin ja jätin sinne yöksi. Koristelut tehtiin sitte tänään vasta. Mulla olis sellanen hieno (ja kallis!) koristelupursotin, mutta se taitaa olla kaverilla lainassa. Ja jos ei olis lainassa ni jossain muuttolaatikossa!

Lisäksi päätin tarjota omenapiirakkaa, kun on omena-aika. siihen kylkeen vaniljajäätelöä. Ja koska tää on maailman helpoin!




Piirakan ohje:

3dl jauhoja
1,5dl sokeria
1,5dl voisulaa (n.150g)

Sekoitetaan kaikki yhteen ja seoksesta otetaan talteen 1/3.

2/3 osaan sekoitetaan lisäksi nämä:
1 muna
3/4dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta

Ensin pohjalle kaadetaan tuo isompi osa ja sen päälle ladotaan omenat. Omenoiden päälle ripottelin hieman kanelia ja lopuksi tuo "muruseos", joka otettiin talteen ensin. 

Ja mie tein koko uunipellin kokoisen piirakan, joten tein ohjeen x2. Mutta olisin kyllä halunnut hieman paksumman, joten vois tehdä kolmikertaisenkin ohjeen. Piirakasta tulee ihana pehmeä ja mehevä ja pinnalla tuo rapea murukerros. Tällä ohjeella teen myös aina raparperipiirakan. Silloin ripottelen raparperien pinnalle hieman myös sokeria.

Lisäksi suolasena tarjosin karjalanpiirakoita (pakaste) ja munavoita (itsetehty :))

Hyvää oli ja vaatteet oli ihania. Onnistuneet kutsut siis!

1 kommentti:

  1. Kyllä! Kiitos vielä! Ja nam, ihania herkkuja oli! <3
    t.Hanna

    VastaaPoista